Rządowy projekt ustawy o organizacji rynku rybnego
projekt ustawy dotyczy usprawnienia systemu organizacji rynku rybnego, obowiązku dokonywania transakcji pierwszej sprzedaży dorszy bałtyckich w centrach pierwszej sprzedaży, możliwości opracowania kodeksów dobrej praktyki rybackiej, doprecyzowania przepisów dotyczących m.in. tzw. karty sprzedaży, wystawianej w przypadku wprowadzenia po raz pierwszy do obrotu produktów rybnych z połowów morskich, rejestru przedsiębiorców skupujących produkty rybne, udzielania pomocy finansowej na rynku rybnym
projekt mający na celu wykonanie prawa Unii Europejskiej
- Kadencja sejmu: 6
- Nr druku: 1210
- Data wpłynięcia: 2008-10-23
- Uchwalenie: Projekt uchwalony
- tytuł: o organizacji rynku rybnego
- data uchwalenia: 2008-12-05
- adres publikacyjny: Dz.U. 2011 Nr 34, poz. 168
1210
1) Wypełnić drukowanymi literami tylko białe pola.
A III. ADRES DO KORESPONDENCJI
15. Województwo
16. Powiat
17. Gmina
18. Kod pocztowy
19. Poczta
20. Miejscowość
21. Ulica
□□ -□□□
22. Nr
23. Nr lokalu
24. Telefon
25. Faks
26. E-mail
domu
A IV. RACHUNEK BANKOWY
27. Numer rachunku bankowego
28. Liczba arkuszy części B zawartych we wniosku .
29. Uwagi Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa
29
CZ
Ć B.
2) DANE DOTYCZ CE ZRYCZAŁTOWANEJ
REKOMPENSATY
01. Nazwa gatunku produktu rybnego
.................................................................................................................
…………........................................………………………...................……
02. Kod gatunku produktu rybnego
03. Kategoria wielkości produktu rybnego
04. Postać:
całe
bez głowy
patroszone z głową
inne
05. Ilość produktów rybnych danego gatunku kategorii świeżości Ekstra,
E lub A wystawiona do sprzedaży (w tonach)
.............................……………………………......…………………………
06. Autonomiczna cena wycofania produktu rybnego danego gatunku
(w zł/tona)
…………………………………..............................................................…
07. rednia cena obliczona dla danej kategorii produktu za okres ostatnich
3 lat połowowych na obszarze działania wnioskującej organizacji
producentów (w zł / tona)
.......................................………………………………………………………
2) Wypełnić oddzielnie w przypadku każdego gatunku, każdej kategorii wielkości,
każdej postaci i każdej autonomicznej ceny wycofania produktu rybnego, wpisując
kolejny numer arkusza części B oznaczony cyframi arabskimi.
30
CZ
Ć B I. DANE DOTYCZ CE ZRYCZAŁTOWANEJ REKOMPENSATY
Ilości produktów rybnych wycofanych
Kod przeznaczenia wycofanych
Miesiąc
(w tonach)
produktów rybnych 3)
Styczeń
Luty
Marzec
Kwiecień
Maj
Czerwiec
Lipiec
Sierpień
Wrzesień
Październik
Listopad
Grudzień
Suma
3) Kod przeznaczenia: FMEAL - wykorzystane po przetworzeniu na mączkę (karma dla zwierząt), OTHER -
wykorzystane w stanie świeżym lub zakonserwowanym (karma dla zwierząt), NOALIM - wykorzystane do celów
31
innych niż karma dla zwierząt, DIST - wykorzystane w celu swobodnej dystrybucji, BAIT - wykorzystane jako
przynęta.
32
CZ
Ć C. ZESTAWIENIE KART SPRZEDA Y PRODUKTÓW RYBNYCH W ROKU POŁOWOWYM
Nazwa gatunku produktu rybnego 5) .......................................................................................................................................................
Ogółem
Sprzedaż produktów
Wycofanie produktów rybnych
ilość
rybnych
Dane sprzedającego
Katego
Kateg
Ilość
produktó
ria
oria
Miejsce przeznaczenia produktów
produktów
w
Ilość
Numer
świeżo
wielko
wycofanych z rynku
rybnych
rybnych
Postać
produk
Mies
karty
Oznaka
ści
ści
Sposób
Ilość produktów
wycofanych sprzeda
Lp.
produktu
tów
Cena
iąc
sprzedaży
rybacka
produk
produ
Data
Data
rozdysponowani
rybnych (w kg)
w kg
nych i
rybnego
rybnyc
za
Adres lub
statku, z
tu
ktu
sprzedaż
wycofa
a
przeznaczonych na:
(kol.15 +
wycofan
Imię i nazwisko
h
1 kg (w
siedziba i
którego
rybneg
rybne
y
nia
kol. 16 +
ych
lub nazwa
sprzed
zł)
Kod
prywatne
adres
wyładowano
o
go
kol. 17)
w kg
anych
Ilość
utrwala
przeznac
składowa
produkt
(kol.11+
(w kg)
(w kg)
nie
zenia5)
nie
rybny
kol.18)
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Ogółem
Ogółem
5) Wypełniać odrębnie dla każdego gatunku produktu rybnego.
6) Kody przeznaczenia:
FMEAL dla produktów rybnych wykorzystanych po przetworzeniu na mączkę (karma dla zwierząt);
OTHER dla produktów rybnych wykorzystanych w stanie świeżym lub zakonserwowanym (karma dla zwierząt);
NOALIM dla produktów rybnych wykorzystanych do celów innych niż karma dla zwierząt;
DIST dla produktów rybnych wykorzystanych w celu swobodnej dystrybucji;
BAIT dla produktów rybnych wykorzystanych jako przynęta.
33