eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoAkty prawneProjekty ustawRządowy projekt ustawy o organizacji rynku rybnego

Rządowy projekt ustawy o organizacji rynku rybnego

projekt ustawy dotyczy usprawnienia systemu organizacji rynku rybnego, obowiązku dokonywania transakcji pierwszej sprzedaży dorszy bałtyckich w centrach pierwszej sprzedaży, możliwości opracowania kodeksów dobrej praktyki rybackiej, doprecyzowania przepisów dotyczących m.in. tzw. karty sprzedaży, wystawianej w przypadku wprowadzenia po raz pierwszy do obrotu produktów rybnych z połowów morskich, rejestru przedsiębiorców skupujących produkty rybne, udzielania pomocy finansowej na rynku rybnym

projekt mający na celu wykonanie prawa Unii Europejskiej

  • Kadencja sejmu: 6
  • Nr druku: 1210
  • Data wpłynięcia: 2008-10-23
  • Uchwalenie: Projekt uchwalony
  • tytuł: o organizacji rynku rybnego
  • data uchwalenia: 2008-12-05
  • adres publikacyjny: Dz.U. 2011 Nr 34, poz. 168

1210

CZ
Ć I. ZAŁ CZNIKI

1. Zaświadczenie wydane przez bank potwierdzające posiadanie odrębnego
rachunku bankowego do obsługi mechanizmów interwencji na rynku rybnym



2. Aktualny odpis z Krajowego Rejestru Sądowego
3. Oświadczenie organizacji producentów o nieuzyskaniu za wymienione
we wniosku gatunki produktów rybnych stosowanych przez nią cen wycofania



4. Dokumenty wycofania


5. wiadectwo, o którym mowa w art. 7 rozporządzenia Komisji (WE) nr 2509/2000
z dnia 15 listopada 2000 r. ustanawiającego szczegółowe zasady stosowania
rozporządzenia Rady nr 104/2000 w zakresie przyznawania rekompensat
finansowych za wycofywanie niektórych produktów rybołówstwa
(Dz. Urz. UE L 289, z 16.11.2000, str. 11)



Liczba załączników
Miejscowość, data
.....................................................................................................................................................

.....................................................................................................................................................

Czytelne podpisy osób uprawnionych do reprezentowania organizacji producentów
.....................................................................................................................................................

.....................................................................................................................................................

.....................................................................................................................................................

.....................................................................................................................................................

.....................................................................................................................................................

19

Załącznik nr 3
WZÓR
WNIOSEK1)


Agencja Restrukturyzacji
o przyznanie pomocy finansowej na utrwalanie
i Modernizacji Rolnictwa
i przechowywanie produktów rybnych


oddział regionalny (adres)


za rok kalendarzowy :



............................. ...........................

............................. ...........................
dotyczy gatunków produktów rybnych kategorii świeżości Ekstra,
............................. ...........................
E albo A wymienionych w załączniku I rozporządzenia Rady (WE)

nr 104/2000 z dnia 17 grudnia 1999 r. w sprawie wspólnej

organizacji rynków produktów rybołówstwa i akwakultury (Dz. Urz. L

17 z 21.01.2000, str. 22)
Potwierdzenie przyjęcia wniosku (pieczęć)


...........................................................
Data przyjęcia i podpis
...................................... .....................................
Znak sprawy

Numer dokumentu
CEL ZGŁOSZENIA
Złożenie wniosku

Korekta wniosku

CZ
Ć A. WNIOSKODAWCA
A I. DANE IDENTYFIKACYJNE ORGANIZACJI PRODUCENTÓW
01. Pełna nazwa



02. Numer w rejestrze
03. Data uznania
organizacji uznanych

04. NIP
05.REGON
A II. ADRES SIEDZIBY
06. Województwo
07. Powiat
08. Gmina


09. Kod pocztowy
10. Poczta
11. Miejscowość


-


12. Ulica
13. Nr domu
14. Nr lokalu

1) Wypełnić drukowanymi literami tylko białe pola.

20


A III. ADRES DO KORESPONDENCJI
15. Województwo
16. Powiat
17. Gmina


18. Kod pocztowy
19. Poczta
20. Miejscowość
21. Ulica

-


22. Nr
23. Nr
24. Telefon
25. Faks
26. E-mail
domu
lokalu



A IV. RACHUNEK BANKOWY
27. Numer rachunku bankowego



28. Ilość arkuszy części B zawartych we wniosku .



29. Uwagi Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa


21


CZ Ć B.
2) DANE DO OBLICZENIA POMOCY FINANSOWEJ
01. Nazwa gatunku produktu rybnego



.....................................................................................................................



.....................................................................................................................



02. Kod gatunku produktu rybnego
03. Ilość produktów rybnych danego gatunku kategorii świeżości Ekstra,

E lub A wystawiona do sprzedaży (w tonach)



...................................................................................................................



04. Ilość produktów rybnych danego gatunku, za którą wypłacono

rekompensatę finansową za wycofanie (w tonach)



..................................................................................................................



..................................................................................................................
2) Wypełnić oddzielnie w przypadku każdego gatunku produktu rybnego, wpisując
kolejny numer arkusza części B oznaczony cyframi arabskimi.

22



Ilość produktów rybnych

przeznaczonych do
Kody wszystkich zastosowanych operacji
Data rozpoczęcia

Miesiąc
3)
utrwalania i przechowywania
dla danej ilości produktu rybnego
operacji

(w tonach)





Styczeń










Luty










Marzec










Kwiecień










Maj
















Czerwiec
















Lipiec
















Sierpień










Wrzesień










Październik









Listopad










Grudzień








Suma


3) Kod operacji: CO - mrożenie; SL - solenie lub suszenie, MA - marynowanie, CU - gotowanie lub pasteryzacja, VV -
składowanie w zbiornikach, a jeżeli powyższe operacje są połączone z filetowaniem i odgławianiem również FL.


23
strony : 1 ... 10 ... 20 ... 27 . [ 28 ] . 29 ... 40 ... 42

Dokumenty związane z tym projektem:



Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Akty prawne

Rok NR Pozycja

Najnowsze akty prawne

Dziennik Ustaw z 2017 r. pozycja:
1900, 1899, 1898, 1897, 1896, 1895, 1894, 1893, 1892

Monitor Polski z 2017 r. pozycja:
938, 937, 936, 935, 934, 933, 932, 931, 930

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: