Rządowy projekt ustawy o organizacji rynku rybnego
projekt ustawy dotyczy usprawnienia systemu organizacji rynku rybnego, obowiązku dokonywania transakcji pierwszej sprzedaży dorszy bałtyckich w centrach pierwszej sprzedaży, możliwości opracowania kodeksów dobrej praktyki rybackiej, doprecyzowania przepisów dotyczących m.in. tzw. karty sprzedaży, wystawianej w przypadku wprowadzenia po raz pierwszy do obrotu produktów rybnych z połowów morskich, rejestru przedsiębiorców skupujących produkty rybne, udzielania pomocy finansowej na rynku rybnym
projekt mający na celu wykonanie prawa Unii Europejskiej
- Kadencja sejmu: 6
- Nr druku: 1210
- Data wpłynięcia: 2008-10-23
- Uchwalenie: Projekt uchwalony
- tytuł: o organizacji rynku rybnego
- data uchwalenia: 2008-12-05
- adres publikacyjny: Dz.U. 2011 Nr 34, poz. 168
1210
WNIOSEK1)
Agencja Restrukturyzacji
o przyznanie rekompensaty finansowej
i Modernizacji Rolnictwa
za wycofanie produktów
oddział regionalny (adres)
za rok kalendarzowy:
..........................................
..........................................
dotyczy gatunków produktów rybnych kategorii świeżości Ekstra lub
A, wymienionych w załączniku I w części A i B rozporządzenia
..........................................
Rady (WE) nr 104/2000 z dnia 17 grudnia 1999 r. w sprawie
wspólnej organizacji rynków produktów rybołówstwa i akwakultury
(Dz. Urz. L 17 z 21.01.2000, str. 22)
Potwierdzenie przyjęcia wniosku (pieczęć)
...........................................................
Data przyjęcia i podpis
..................................... .....................................
Znak sprawy
Numer dokumentu
CEL ZGŁOSZENIA
Złożenie wniosku
Korekta wniosku
19. Województwo
20. Powiat
21. Gmina
C Z Ć A. WNIOSKODAWCA
A I2
. 2
.
D Ko
A d
N E IDENT 23
YF .I Po
K czt
AC a
YJNE ORGA 2
NI 4.
Z Mi
A e
C jsc
JI owo
PR ść
O
DUCENTÓW 25. Ulica
pocztowy
01. Pełna nazwa
26. Nr
27. Nr
28. Telefon stacjonarny/
29. Faks
30. E-mail
domu
lokalu
komórkowy
02. Numer w rejestrze
03. Data uznania
organizacji uznanych
04. NIP
05.REGON
A II. ADRES SIEDZIBY
06. Województwo
07. Powiat
08. Gmina
09. Kod pocztowy
10. Poczta
11. Miejscowość
-
12. Ulica
13. Nr domu
14. Nr lokalu
1) Wypełnić drukowanymi literami tylko białe pola.
9
A III. ADRES DO KORESPONDENCJI
15. Województwo
16. Powiat
17. Gmina
18. Kod pocztowy
19. Poczta
20. Miejscowość
21. Ulica
-
22. Nr
23. Nr
24. Telefon
25. Faks
26. E-mail
domu
lokalu
A IV. RACHUNEK BANKOWY
27. Numer rachunku bankowego
28. Liczba arkuszy części B zawartych we wniosku .
29. Uwagi Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa
10
CZ
Ć B.
2) DANE DO OBLICZENIA POMOCY FINANSOWEJ
01. Nazwa gatunku produktu rybnego
....................................................................................................................
02. Kod gatunku produktu rybnego
03. Kategoria wielkości produktu rybnego
04. Postać:
całe
, bez głowy
, patroszone z głową
, inne
.
05. Ilość produktów rybnych danego gatunku kategorii świeżości Ekstra lub A
wystawiona do sprzedaży (w tonach)
...................................................................................................................
06. Cena wycofania produktu rybnego danego gatunku (w zł/tona)
...................................................................................................................
07. Ilości produktów rybnych danego gatunku, za które wypłacono pomoc
z tytułu utrwalania i przechowywania (w tonach)
...............................………………………………………................................
2) Wypełnić oddzielnie w przypadku każdego gatunku, każdej kategorii wielkości,
każdej postaci i każdej ceny wycofania produktu rybnego, wpisując kolejny
numer arkusza części B oznaczony cyframi arabskimi.
11
Ilość wycofanych produktów
Dokument wycofania
Kod przeznaczenia wycofanych
Miesiąc
rybnych (w tonach)
(data i nr)
produktów rybnych3)
Styczeń
Luty
Marzec
Kwiecień
Maj
Czerwiec
Lipiec
Sierpień
Wrzesień
Październik
Listopad
Grudzień
Suma
3) Kod przeznaczenia:
FMEAL – dla produktów rybnych wykorzystanych po przetworzeniu na mączkę (karma
dla zwierząt);
OTHER – dla produktów rybnych wykorzystanych w stanie świeżym lub
zakonserwowanym (karma dla zwierząt);
NOALIM – dla produktów rybnych wykorzystanych do celów innych niż karma dla
zwierząt;
DIST – dla produktów rybnych wykorzystanych w celu swobodnej dystrybucji;
BAIT – dla produktów rybnych wykorzystanych jako przynęta.
12
CZ
Ć C. ZESTAWIENIE KART SPRZEDA Y PRODUKTÓW RYBNYCH W ROKU POŁOWOWYM
Nazwa gatunku produktu rybnego 4) ....................................................................................................................................................
Ogółem
Sprzedaż produktów
Wycofanie produktów rybnych
ilość
rybnych
Dane sprzedającego
Katego
Kateg
Ilość
produktó
ria
oria
Miejsce przeznaczenia produktów
produktów
w
Ilość
Numer
świeżo
wielko
wycofanych z rynku
rybnych
rybnych
Postać
produk
Mies
karty
Oznaka
ści
ści
Sposób
Ilość produktów
wycofanych sprzeda
Lp.
produktu
tów
Cena
iąc
sprzedaży
rybacka
produk
produ
Data
Data
rozdysponowani
rybnych (w kg)
w kg
nych i
rybnego
rybnyc
za
statku, z
tu
ktu
sprzedaż
wycofa
a
przeznaczonych na:
(kol.15 +
wycofan
Imię i nazwisko
Adres lub
h
1 kg (w
którego
rybneg
rybne
y
nia
kol. 16 +
ych
lub nazwa
siedziba
sprzed
zł)
Kod
prywatne
wyładowano
o
go
kol. 17)
w kg
anych
Ilość
utrwala
przeznac
składowa
produkt
(kol.11+
(w kg)
(w kg)
nie
zenia5)
nie
rybny
kol.18)
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Ogółem
Ogółem
4) Wypełniać odrębnie dla każdego gatunku produktu rybnego.
5) Kody przeznaczenia:
FMEAL dla produktów rybnych wykorzystanych po przetworzeniu na mączkę (karma dla zwierząt);
OTHER dla produktów rybnych wykorzystanych w stanie świeżym lub zakonserwowanym (karma dla zwierząt);
NOALIM dla produktów rybnych wykorzystanych do celów innych niż karma dla zwierząt;
DIST dla produktów rybnych wykorzystanych w celu swobodnej dystrybucji;
BAIT dla produktów rybnych wykorzystanych jako przynęta.
13



Projekty ustaw
Elektromobilność dojrzewa. Auta elektryczne kupujemy z rozsądku, nie dla idei