eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoAkty prawneProjekty ustawRządowy projekt ustawy o zmianie ustawy o podatku akcyzowym oraz niektórych innych ustaw

Rządowy projekt ustawy o zmianie ustawy o podatku akcyzowym oraz niektórych innych ustaw

projekt dotyczy uproszczenia przepisów w zakresie podatku akcyzowego oraz zniesienia lub ograniczenia niektórych uciążliwych i zbędnych obowiązków administracyjnych, które dotyczą podmiotów prowadzących działalność gospodarczą w zakresie wyrobów akcyzowych i samochodów osobowych

  • Kadencja sejmu: 7
  • Nr druku: 3522
  • Data wpłynięcia: 2015-06-17
  • Uchwalenie: Projekt uchwalony
  • tytuł: Ustawa o zmianie ustawy o podatku akcyzowym oraz niektórych innych ustaw
  • data uchwalenia: 2015-07-24
  • adres publikacyjny: Dz.U. poz. 1479

3522

Załącznik nr 1
WZÓR
.......................................................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
Księga kontroli
przerobu alkoholu etylowego na ocet w ................................................................................................................................ za rok ............ .
(nazwa podmiotu)
Obroty alkoholem etylowym w dm3 100 % vol
Obroty denaturatem octowym w dm3
Obroty zacierem w dm3
zawartość w denaturacie
użyto do sporządzenia denaturatu octowego
użyto do zacieru
wysłano
przyjęto
pobrano do
suma
octowym
pobrano
Data
data i numer
pozostaje
ilość
pozostaje
wg
wg
ubytek przy produkcji
dziennych
octu w
denaturatu
dokumentu
nadwyżka
alkoholu
alkoholu
otrzyma-
alkohol
denaturatu
octu w
dokumentu
dokumentu
przewozie
alkoholu
pozosta-
przeliczeniu
kw. octowy
denaturatu
octowego do
dostawy
etylowego
etylowego
wody
nego
etylowy
octowego
wody
przelicz. na
dostawy
dostawy
etylowego
łości
na ocet
w g/100 ml
octowego
w 20 oC
denaturatu
w % vol
sporządze-
ocet 10 %
10 %
nia zacieru
octowego
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Obroty zacierem w dm3
Obroty octem luzem w przeliczeniu na ocet 10 % w dm3
zawartość w zacierze
przychód
rozchód
pobrano
Uwagi
otrzymano
przerobiono
pozostaje
z produkcji własnej
do
do
zacieru do
do
zacieru
alkohol etylowy kw. octowy
zacieru
zacieru
inny
sprzedaż
sporządz.
sporzą-
rozlano octu
straty i
razem
pozostaje
produkcji
razem
wyrobu
inny rozchód
w % vol
w g/100 ml
przychód
octu luzem
denaturatu
dzania
do butelek
ubytki
rozchód
octu luzem
brutto
netto
musztardy
octowego
zacieru
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
Załącznik nr 2
WZÓR
...................................................................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
Księga kontroli
rektyfikacji i odwadniania alkoholu etylowego ..................................................................................... za rok ...........
(nazwa podmiotu)
Pobrano do rektyfikacji alkoholu etylowego w dm3 100 % vol
Data i
alkohol etylowy surowy
w tym dodatkowe
Data
numer
ogółem
oczyszczanie alkoholu
dokumentu
rektyfikowanego
Pobrano do odwodnienia w dm3 alkoholu etylowego 100 % vol
Otrzymano z aparatów rektyfikacyjnych w dm3 alkoholu etylowego 100 % vol
Alkohol etylowy surowy
rektyfikaty
porektyfikat
ogółem
porektyfikat




Otrzymano z aparatów odwadniających w dm 3 alkoholu etylowego 100 % vol
pośl. gat.
Uwagi
III końcowy
fuzle
ogółem
alkohol odwodniony
II



UWAGA:
Liczba kolumn, jaką musi zawierać księga, może być różna od określonej wzorem w zależności od stosowanych technologii, rodzaju oraz ilości działów produkcyjnych.
Załącznik nr 3
WZÓR
...........................................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
Księga kontroli
produkcji i rozlewu napojów spirytusowych w ......................................................................... za rok .............

(nazwa podmiotu)
Pobrano z magazynu w dm3 alkoholu etylowego 100 % vol
Produkcja napojów spirytusowych (obroty wewnętrzne) w dm3 alkoholu etylowego 100 % vol
Numery i
maderyzacja alkoholu
rodzaje alkoholu etylowego
półprodukty
zużyto alkoholu etylowego
zużyto półproduktów
symbole
Data
etylowego
dokumen-
pobrano przekazano
tów
razem
razem
razem
razem
z madery- do madery-
zacji
zacji
Produkcja napojów spirytusowych (obroty wewnętrzne) w dm3 alkoholu etylowego 100 % vol
Pozostało w dziale produkcji
sporządzono półproduktów
sporządzono zestawów napojów spirytusowych
rozlano napojów spirytusowych i przekazano do magazynu
zlewki
rodzaje alkoholu
przeka-
zwrócono
przeka-
razem
zano do
razem
razem
do
zano do
magazynu
magazynu
.............
w dm3 alkoholu etylowego 100 % vol
etylowego
zestawów napojów spirytusowych
półproduktów
Uwagi
zlewki
inne
razem
razem
razem
UWAGA:
Liczba kolumn, jaką musi zawierać księga, może być różna od określonej wzorem w zależności od stosowanych technologii, rodzaju oraz ilości działów produkcyjnych.
Załącznik nr 4
WZÓR
........................................................................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
Księga kontroli
produkcji i rozchodu alkoholu etylowego w gorzelni w ................................................................................................................................................................... za rok ...........
(nazwa podmiotu)
Zużycie surowców
Zacier
ziemniaki
inne surowce (rodzaj) q
w kadzi zacierowej
odfermen-
zboże do
Data
produkcji słodu słodu do zacieru
enzymy
ekstrakt
przepompowano
(rodzaj)
kg
(rodzaj)
ilość
ilość
temp.
kwasowość
% skrobi
pozorny
do kadzi
nr kadzi
q
q
dm3
°C
pH lub °Dlb
% mas
nr
Magazyn alkoholu etylowego
Otrzymano
towany
dzienny uzysk
rozchody
wywaru
zapas alkoholu
ubytki alkoholu
końcowe
Uwagi
ilość
alkoholu
alkoholu etylowego
etylowego w
etylowego
wskazania
alkoholu
ekstrakt pozorny
kwasowość
hl
etylowego
magazynie
opodatkowane
licznika objętości
nr dokumentu
dm3 etylowego dm3
% mas
pH lub ° Dlb
dm3
dm3
dm3 100 % vol
w 20 oC
100 % vol
UWAGA:
Liczba kolumn, jaką musi zawierać księga, może być różna od określonej wzorem w zależności od stosowanych technologii, rodzaju oraz ilości działów produkcyjnych.
Załącznik nr 5
....................................................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
Karta przebiegu gotowania warki nr ...........
...............................................
(gatunek piwa)
....................................
.......................................
(data rozpoczęcia)
(data zakończenia)
Czas
Czynność
hl
Zużycie surowców
od
do
Przygotowanie wody.................
słodu
…………………………………….
gat.
kg
…………………………………….
…………………………………….
…………………………………….
…………………………………….
Razem
…………………………………….
chmielu
…………………………………….
…………………………………….
…………………………………….
…………………………………….
Razem
…………………………………….
cukru
…………………………………….
…………………………………….
karmelu
…………………………………….
…………………………………….
…………………………………….
…………………………………….
…………………………………….
…………………………………….
…………………………………….
…………………………………….
…………………………………….
% mas
Wydajność warzelni:
…………………………………….
............................ %
…………………………………….
Otrzymano wysłodzin:
…………………………………….
............................ kg
…………………………………….
Przekazano do fermentacji:
…………………………………….
hl
% mas
…………………………………….
dodatek wody
Wybicie ....................................
brzeczka wybita
Całkowity czas gotowania warki
razem
...............................................................
(podpis przedstawiciela podmiotu)
strony : 1 ... 80 ... 120 ... 125 . [ 126 ] . 127 ... 138

Dokumenty związane z tym projektem:



Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Akty prawne

Rok NR Pozycja

Najnowsze akty prawne

Dziennik Ustaw z 2017 r. pozycja:
1900, 1899, 1898, 1897, 1896, 1895, 1894, 1893, 1892

Monitor Polski z 2017 r. pozycja:
938, 937, 936, 935, 934, 933, 932, 931, 930

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: