eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoAkty prawneProjekty ustawRządowy projekt ustawy o zmianie ustawy o organizacji rynku rybnego

Rządowy projekt ustawy o zmianie ustawy o organizacji rynku rybnego

Rządowy projekt ustawy o zmianie ustawy o organizacji rynku rybnego

projekt mający na celu wykonanie prawa Unii Europejskiej

  • Kadencja sejmu: 7
  • Nr druku: 1171
  • Data wpłynięcia: 2013-02-28
  • Uchwalenie: Projekt uchwalony
  • tytuł: Ustawa o zmianie ustawy o organizacji rynku rybnego
  • data uchwalenia: 2013-04-05
  • adres publikacyjny: Dz.U. poz. 621

1171



Liczba arkuszy cz ci C zawartych we wniosku

CZ Ć C. 2) DANE DO OBLICZENIA POMOCY FINANSOWEJ ZA
UTRWALANIE I PRZECHOWYWANIE PRODUKTÓW RYBNYCH


01. Nazwa gatunku produktu rybnego
....................................................................................................................

....................................................................................................................

02. Kod gatunku produktu rybnego


03. Wielkość produktu rybnego

04. Prezentacja3):
...................................................................................................................


05. Masa produktów rybnych danego gatunku kategorii świeżości Ekstra „E” i „A”
wystawiona do sprzedaży w ciągu całego roku połowowego (w tonach)
...................................................................................................................


06. Masa produktów rybnych danego gatunku, za które wnioskowano
o rekompensatę finansową za wycofanie (w tonach)
...................................................................................................................

07. Masa produktów rybnych danego gatunku, za które wypłacono
rekompensatę finansową za wycofanie (w tonach)
...............................………………………………………................................

...............................………………………………………................................

2) Wypełnić, wpisując kolejny numer arkusza części C oznaczony cyframi arabskimi, oddzielnie dla każdego
gatunku, każdej wielkości, każdej prezentacji produktu rybnego.
3) Formy prezentacji: w całości, bez głowy, patroszone z głową, inne.









3

08. ZESTAWIENIE ILO CI WYCOFANYCH PRODUKTÓW RYBNYCH PRZEZNACZONYCH DO UTRWALANIA
I PRZECHOWYWANIA

Wycofane produkty rybne przeznaczone
Kody metod
Dokument wycofania
do utrwalania i przechowywania (w tonach)
przetwarzania do
Cena wycofania/
zastosowania dla
sprzedaży produktu
data
numer
ilość (w kg)
numer partii
danej ilości pro-
rybnego
duktu rybnego 4)
1
2
3
4
5
6




































































































































Suma




4) Kod metody przetwarzania: CO – mrożenie, ST – składowanie, FL – filetowanie, SL - solenie suszenie, MA - marynowanie,
CU - gotowanie pasteryzowanie, VV - składowanie w umiejscowionych na stałe zbiornikach.


4
09. ZESTAWIENIE WIADECTW, O KTÓRYCH MOWA W ART. 7 ROZPORZ DZENIA KOMISJI (WE) NR 2509/2000 Z DNIA
15 LISTOPADA 2000 R. USTANAWIAJ CEGO SZCZEGÓŁOWE ZASADY STOSOWANIA ROZPORZ DZENIA RADY NR
104/2000 W ZAKRESIE PRZYZNAWANIA REKOMPENSAT FINANSOWYCH ZA WYCOFANIE NIEKTÓRYCH
PRODUKTÓW RYBOŁÓWSTWA

Organ państwa
Ilość produktu
Data
Ilość produktu
członkowskiego
rybnego
Zastosowana
Kod przeznaczenia
Lp.
Nr dokumentu
wystawienia
rybnego
wystawiający
wystawionego
cena wycofania
/przetwarzania
dokumentu
wycofanego
dokument
do sprzedaży































































































































5
10. ZESTAWIENIE ILO CI PRODUKTÓW RYBNYCH PRZYJ TYCH DO UTRWALANIA I PRZECHOWYWANIA ORAZ SPRZEDANYCH
PO UTRWALANIU I PRZECHOWYWANIU (według deklaracji przej cia, danych z ewidencji utrwalonych i przechowywanych
produktów rybnych oraz faktur sprzedaży utrwalonych produktów rybnych)

Produkty rybne przyjęte
Numer
Kod zasto-
Produkty rybne
Faktura sprze-
Dokument
do utrwalania
Deklaracja
pozycji
sowanej
Data
sprzedane
daży produktu
wycofania
i przechowywania
Jednostka
Kwota
przejęcia
w ewidencji
metody
rozpo-
Data
po utrwalaniu
rybnego po
w jednolitych partiach
kwoty
Kurs
pomocy
utrwalonych
przetwa-
częcia
zakończenia
i przechowywaniu
utrwalaniu

pomocy
euro
finan-
i przecho-
rzania dla
utrwala-
utrwalania
finansowej
sowej
ilość
numer
wywanych
danej ilości
nia
ilość
data
numer
data
numer
numer partii
data
numer
(w kg)
produktów
produktu

partii
(w kg)
rybnych
rybnego
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17































































































































































Suma




6


CZ
Ć D. O WIADCZENIA I ZOBOWI ZANIA

O wiadczam, że:

1. Są mi znane skutki składania fałszywych oświadczeń wynikające z art. 297 § 1
Kodeksu karnego.

2. Jestem świadomy, że przedstawienie fałszywych lub niepełnych informacji może skutko-
wać sankcjami określonymi w art. 3 rozporządzenia Komisji (WE) nr 150/2001 z dnia 25
stycznia 2001 r. ustanawiającego szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady
(WE) nr 104/2000 w odniesieniu do kar nakładanych na organizacje producentów w sek-
torze rybołówstwa w związku z nieprawidłowościami w działaniu mechanizmów interwen-
cyjnych oraz zmieniającego rozporządzenie (WE) nr 142/98 (Dz. Urz. WE L 24
z 26.01.2001, str. 10; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 4, t. 5, str. 23), łącz-
nie z utratą prawa do uzyskania pomocy finansowej ze środków Unii Europejskiej
w danym roku połowowym oraz w roku następnym.

3. Dane przedstawione we wniosku o przyznanie pomocy finansowej za utrwalanie
i przechowywanie produktów rybnych i załącznikach do tego wniosku są prawdziwe oraz
zgodne ze stanem faktycznym.

4. Organizacja producentów rybnych została poinformowana, że zebrane dane osobowe
będą przetwarzane przez Agencję Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa z siedzibą:
02-822 Warszawa, ul. Poleczki 33, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997
r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926, z późn. zm.)
w celu przyznania pomocy finansowej za utrwalanie i przechowywanie produktów rybnych
oraz że przysługuje jej prawo wglądu do danych osobowych, a także do ich poprawiania.

Zobowi zuj si do:

1. Niezwłocznego informowania na piśmie dyrektora oddziału regionalnego Agencji
Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa o:

1) każdym fakcie, który miał wpływ na nienależne przyznanie pomocy finansowej
za utrwalanie i przechowywanie produktów rybnych;

2) każdej zmianie danych podanych we wniosku o przyznanie pomocy finansowej za
utrwalanie i przechowywanie produktów rybnych lub załącznikach do tego wniosku,
powstałej w okresie od dnia złożenia wniosku do dnia wydania decyzji w sprawie
przyznania pomocy finansowej.

2. Umożliwienia osobom upoważnionym do prowadzenia czynności kontrolnych przeprowa-
dzenia kontroli wszystkich dokumentów potwierdzających dane zawarte we wniosku
o przyznanie pomocy finansowej za utrwalanie i przechowywanie produktów rybnych lub
załącznikach do tego wniosku, w miejscu prowadzenia działalności przez organizację
producentów rybnych.

3. Przechowywania dokumentów dotyczących otrzymanej pomocy finansowej przez okres
5 lat od dnia jej otrzymania.

4. Niezwłocznego powiadomienia członków organizacji producentów rybnych o przetwarza-
niu przez Agencję Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa danych dotyczących tych
członków w zakresie określonym w przepisach o ochronie danych osobowych.

7
strony : 1 ... 10 . [ 11 ] . 12 ... 17

Dokumenty związane z tym projektem:



Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Akty prawne

Rok NR Pozycja

Najnowsze akty prawne

Dziennik Ustaw z 2017 r. pozycja:
1900, 1899, 1898, 1897, 1896, 1895, 1894, 1893, 1892

Monitor Polski z 2017 r. pozycja:
938, 937, 936, 935, 934, 933, 932, 931, 930

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: