eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawoprzepisy dotyczące żywności › Re: przepisy dotyczące żywności
  • Data: 2011-02-26 11:02:06
    Temat: Re: przepisy dotyczące żywności
    Od: SQLwiel <n...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    RadoslawF pisze:

    > Kiedyś szynka była nasączana przez leżakowanie w solance, teraz
    > po prostu wstrzykuje się ten płyn do szynki (do innych wędlin też)
    > przy pomocy maszyn przemysłowych.
    > Zgodnie z normą europejską zawartość szynki w szynce powinna wynosić
    > 40 czy 50 procent, reszta to praktycznie woda a chemią.
    > Kto zgadnie jaki procent mięsa zgodnie z normą powinien być w
    > parówkach ?
    >
    >
    > Pozdrawiam

    ... taki dowcip, importowany z Niemiec.
    Początek był taki, że ktoś-komuś w czymś pomógł i nie chciał zapłaty,
    więc ten "dłużnik", który "robił w mięsie" chciał mu się jednak
    odwdzięczyć w inny sposób i zapytał go, czy lubi cielęce parówki
    - Tak.
    - To niech pan ich nie je.



    --

    Dziękuję.
    Pozdrawiam.
    SQL-wiel.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1