-
Lokale gastronomiczne pod lupą IH. Nieprawidłowości w co 2. placówce
... się okresem turystycznym, Inspekcja Handlowa wzięła pod lupę lokale gastronomiczne, szczególną uwagę zwracając na rzetelność obsługi konsumentów oraz prawidłowość ... do wykonania usługi - podania takiego posiłku jaki został zamówiony. Każda zmiana dokonana przez wykonującego zamówienie bez wcześniejszego poinformowania klienta podlega reklamacji, np ...
-
Wieprzowina w roli cielęciny. IH skontrolowała lokale gastronomiczne
... 500 g, ważyła 279 g. Inspektorzy sprawdzili również czy placówki gastronomiczne posiadają składniki, z których, jak deklarowały w menu, przyrządzają potrawy ... kelnerski, musi o jego wysokości poinformować klienta np. w menu. Konieczne jest także ... sałatce wskazano Fetę, którą zamieniono tańszym serem, jak i usługi np. kiedy kelner zapewnił, że potrawa ...
-
Wakacje 2013: zakwaterowanie
... hotelarskich takich jak gospodarstwa agroturystyczne, jak również usługi im towarzyszące, np. gastronomiczne, czy związane z odnową biologiczną. W dochodzeniu roszczeń pomogą ... przewidzieć np. niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi), działaniem lub zaniechaniem samego klienta, czy osób trzecich nieuczestniczących w wycieczce. Do kogo zwrócić się ...