eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawoprzepisy dotyczące żywności › Re: przepisy dotyczące żywności
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!.PO
    STED!not-for-mail
    From: JK <s...@p...onet.pl>
    Newsgroups: pl.soc.prawo
    Subject: Re: przepisy dotyczące żywności
    Date: Fri, 25 Feb 2011 20:42:44 +0100
    Organization: http://onet.pl
    Lines: 23
    Message-ID: <ik90ni$u5$1@news.onet.pl>
    References: <ik6glg$g5s$1@node2.news.atman.pl>
    NNTP-Posting-Host: host-94-231-58-82.ip.jarsat.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: news.onet.pl 1298662962 965 94.231.58.82 (25 Feb 2011 19:42:42 GMT)
    X-Complaints-To: n...@o...pl
    NNTP-Posting-Date: Fri, 25 Feb 2011 19:42:42 +0000 (UTC)
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101207
    Lightning/1.0b2 Thunderbird/3.1.7
    In-Reply-To: <ik6glg$g5s$1@node2.news.atman.pl>
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.soc.prawo:669965
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2011-02-24 21:56, fatima pisze:
    > "Do 2003 roku obowiązywały Polskie Normy,
    > zgodnie z którymi wędlina przekraczająca masą
    > 130 proc. surowca (czyli z kilograma mięsa
    > uzyskiwano powyżej 1,3 kg szynki) była
    > uznawana za produkt szynkopodobny. Teraz
    > stosowanie tych norm to dobra wola producenta."
    >
    > - jak to się dzieje, że tego typu obostrzenia
    > zostają zdegradowane? czy koncerny produkujące
    > żywność mają takie wpływy?
    >
    >

    1. Czasy się zmieniają.
    2. Należy nabyć umiejętność czytania etykiet.
    3. Jak już wcześniej SQLwiel napisał, skąd
    wiadomo co to jest szynka?


    --
    Pozdrawiam
    JK

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1