eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawoprzepisy dotyczące żywności › Re: przepisy dotyczące żywności
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!.PO
    STED!not-for-mail
    From: jureq <j...@X...to.z.adresu.Xop.pl>
    Newsgroups: pl.soc.prawo
    Subject: Re: przepisy dotyczące żywności
    Date: Fri, 25 Feb 2011 08:38:42 +0000 (UTC)
    Organization: http://onet.pl
    Lines: 11
    Message-ID: <ik7pqi$3qp$1@news.onet.pl>
    References: <ik6glg$g5s$1@node2.news.atman.pl>
    NNTP-Posting-Host: lin.kompas.net.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: news.onet.pl 1298623122 3929 212.182.100.138 (25 Feb 2011 08:38:42 GMT)
    X-Complaints-To: n...@o...pl
    NNTP-Posting-Date: Fri, 25 Feb 2011 08:38:42 +0000 (UTC)
    User-Agent: Pan/0.132 (Waxed in Black)
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.soc.prawo:669875
    [ ukryj nagłówki ]

    Dnia Thu, 24 Feb 2011 21:56:21 +0100, fatima napisał(a):

    > "Do 2003 roku obowiązywały Polskie Normy, zgodnie z którymi wędlina
    > przekraczająca masą 130 proc. surowca (czyli z kilograma mięsa
    > uzyskiwano powyżej 1,3 kg szynki) była uznawana za produkt
    > szynkopodobny. Teraz stosowanie tych norm to dobra wola producenta."
    >
    > - jak to się dzieje, że tego typu obostrzenia zostają zdegradowane? czy
    > koncerny produkujące żywność mają takie wpływy?

    Dostosowaliśmy się do norm unijnych.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1