Rządowy projekt ustawy o ratyfikacji Układu o stabilizacji i stowarzyszeniu między Wspólnotami Europejskimi i ich państwami członkowskimi, z jednej strony, a Bośnią i Hercegowiną, z drugiej strony, sporządzonego w Luksemburgu dnia 16 czerwca 2008 r.
projekt dotyczy: pogłębienia i przyspieszenia integracji Bośni i Hercegowiny z Unią Europejską, co jest istotnym elementem realizacji perspektywy europejskiej dla państw Bałkanów Zachodnich
- Kadencja sejmu: 6
- Nr druku: 2247
- Data wpłynięcia: 2009-08-10
- Uchwalenie: Projekt uchwalony
- tytuł: o ratyfikacji Układu o stabilizacji i stowarzyszeniu między Wspólnotami Europejskimi i ich państwami członkowskimi, z jednej strony, a Bośnią i Hercegowiną, z drugiej strony, sporządzonego w Luksemburgu dnia 16 czerwca 2008 r.
- data uchwalenia: 2009-09-24
- adres publikacyjny: Dz.U. Nr 202, poz. 1549
2247
Kod CN
Wyszczególnienie
1503 00
Stearyna smalcowa, olej smalcowy, oleostearyna, oleina i olej łojowy,
nieemulgowane lub niezmieszane, lub nieprzygotowane inaczej
1507
Olej sojowy i jego frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie
1509
Oliwa i jej frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie
1510 00
Pozostałe oleje i ich frakcje, otrzymywane wyłącznie z oliwek, nawet rafinowane,
ale niemodyfikowane chemicznie, włącznie z mieszaninami tych olejów lub ich
frakcji z olejami lub frakcjami objętymi pozycją 1509
1512
Olej z nasion słonecznika, z krokosza balwierskiego lub z nasion bawełny i ich
frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie
1514
Olej rzepakowy, rzepikowy lub gorczycowy oraz ich frakcje, nawet rafinowane,
ale niemodyfikowane chemicznie
1515 Pozostałe ciekłe tłuszcze i oleje roślinne (włącznie z olejem jojoba) i ich frakcje,
nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie:
− Olej z nasion tytoniu i jego frakcje:
1515 21
− − Olej surowy
1515 29
− − Pozostałe
1516 Tłuszcze i oleje, zwierzęce lub roślinne i ich frakcje, częściowo lub całkowicie
uwodornione, estryfikowane wewnętrznie, reestryfikowane lub elaidynizowane,
nawet rafinowane, ale dalej nieprzetworzone:
1516 20
− Tłuszcze i oleje, roślinne i ich frakcje:
– – Pozostałe:
1516 20 91
− − − W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg
– – – Pozostałe:
1516 20 95
− − − − Olej rzepikowy, lniany, rzepakowy, słonecznikowy, illipe, karite, makore,
toloucouna lub babassu, do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych
ni produkcja artykułów spo ywanych przez ludzi
− − − − Pozostałe:
1516 20 96
− − − − − Olej z orzeszków ziemnych, z nasion bawełny, sojowy lub
słonecznikowy; pozostałe oleje zawierające mniej ni 50 % masy wolnych
kwasów tłuszczowych oraz z wyłączeniem olejów z nasion palmowych, illipe,
kokosowego, rzepikowego, rzepakowego lub copaiba
1516 20 98
− − − − − Pozostałe
CE/BA/Załącznik/pl 161
Kod CN
Wyszczególnienie
1517
Margaryna; jadalne mieszaniny lub produkty z tłuszczów lub olejów,
zwierzęcych lub roślinnych, lub z frakcji ró nych tłuszczów lub olejów, z
niniejszego działu, inne ni jadalne tłuszcze lub oleje lub ich frakcje, objęte
pozycją 1516:
1517 10
− Margaryna, z wyłączeniem margaryny płynnej:
1517 10 90
– – Pozostałe
1517 90
– Pozostałe:
– – Pozostałe:
1517 90 91
− − − Oleje roślinne, ciekłe, zmieszane
1517 90 99
– – – Pozostałe
1518 00
Tłuszcze i oleje, zwierzęce lub roślinne i ich frakcje, gotowane, utlenione,
odwodnione, siarkowane, napowietrzane, polimeryzowane przez ogrzewanie w
pró ni lub w gazie obojętnym, lub inaczej modyfikowane chemicznie, z
wyłączeniem objętych pozycją 1516; niejadalne mieszaniny lub produkty z
tłuszczów lub olejów, zwierzęcych lub roślinnych, lub z frakcji ró nych tłuszczów
lub olejów z niniejszego działu, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone:
– Oleje roślinne, ciekłe, zmieszane, do zastosowań technicznych lub
przemysłowych innych ni produkcja artykułów spo ywanych przez ludzi:
1518 00 31
− − Surowe
1518 00 39
– – Pozostałe
1602 Pozostałe mięso, podroby lub krew, przetworzone lub zakonserwowane:
1602 90
− Pozostałe, włącznie z przetworami z krwi dowolnych zwierząt:
1602 90 10
− − Przetwory z krwi dowolnych zwierząt
– – Pozostałe:
1602 90 31
− − − Z dziczyzny lub z królików
1602 90 41
− − − Z reniferów
– – – Pozostałe:
− − − − Pozostałe:
− − − − − Pozostałe:
− − − − − − Z owiec lub z kóz:
− − − − − − − Niepoddane obróbce cieplnej; mieszanki poddanego obróbce
cieplnej mięsa lub podrobów z niepoddanym obróbce cieplnej mięsem lub
podrobami:
CE/BA/Załącznik/pl 162
Kod CN
Wyszczególnienie
1602 90 72
− − − − − − − − Z owiec
1602 90 74
− − − − − − − − Z kóz
− − − − − − − Pozostałe:
1602 90 76
− − − − − − − − Z owiec
1602 90 78
− − − − − − − − Z kóz
1602 90 98
− − − − − − Pozostałe
1603 00
Ekstrakty i soki, z mięsa, ryb lub skorupiaków, mięczaków lub pozostałych
bezkręgowców wodnych
1702 Pozostałe cukry, włącznie z chemicznie czystymi: laktozą, maltozą, glukozą i
fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe niezawierające dodatku środków
aromatyzujących lub barwiących; miód sztuczny, nawet zmieszany z miodem
naturalnym; karmel:
1702 20
− Cukier klonowy i syrop klonowy:
1702 20 10
− − Cukier klonowy w postaci stałej, zawierający dodatki środków
aromatyzujących lub barwiących
1702 90
− Pozostałe, włącznie z cukrem inwertowanym i innymi cukrami oraz
mieszankami syropów cukrowych, zawierającymi w stanie suchym 50 % masy
fruktozy:
1702 90 30
− − Izoglukoza
1703 Melasy
powstałe z ekstrakcji lub rafinacji cukru
2001
Warzywa, owoce, orzechy i pozostałe jadalne części roślin, przetworzone lub
zakonserwowane octem lub kwasem octowym:
2001 90
– Pozostałe:
2001 90 10
− − Ostry sos z mango
2001 90 65
− − Oliwki
2001 90 91
− − Owoce tropikalne i orzechy tropikalne
CE/BA/Załącznik/pl 163
Kod CN
Wyszczególnienie
2002
Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej ni octem lub kwasem
octowym:
2002 10
− Pomidory, całe lub w kawałkach
2002 90
– Pozostałe:
− − O zawartości suchej masy mniejszej ni 12 % masy:
2002 90 11
− − − W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg
2002 90 19
− − − W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg
− − O zawartości suchej masy nie mniejszej ni 12 % masy, ale nie większej ni
30 % masy:
2002 90 31
− − − W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg
− − O zawartości suchej masy większej ni 30% masy:
2002 90 91
− − − W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg
2002 90 99
− − − W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg
2003
Grzyby i trufle, przetworzone lub zakonserwowane inaczej ni octem lub
kwasem octowym:
2003 20 00
− Trufle
2004 Pozostałe warzywa przetworzone lub zakonserwowane inaczej ni octem lub
kwasem octowym, zamro one, inne ni produkty objęte pozycją 2006:
2004 10
− Ziemniaki:
2004 10 10
− − Poddane obróbce cieplnej, inaczej nieprzetworzone
– – Pozostałe:
2004 10 99
– – – Pozostałe
2004 90
− Pozostałe warzywa i mieszanki warzywne:
2004 90 30
− − Kapusta kwaszona, kapary i oliwki
− − Pozostałe, włączając mieszanki:
2004 90 91
− − − Cebule, gotowane, inaczej nieprzetworzone
CE/BA/Załącznik/pl 164
Kod CN
Wyszczególnienie
2005 Pozostałe warzywa przetworzone lub zakonserwowane inaczej ni octem lub
kwasem octowym, niezamro one, inne ni produkty objęte pozycją 2006:
2005 60 00
− Szparagi
2005 70
− Oliwki
− Pozostałe warzywa i mieszanki warzywne:
2005 99
– – Pozostałe:
2005 99 20
− − − Kapary
2005 99 30
− − − Karczochy
2006 00
Warzywa, owoce, orzechy, skórki z owoców i pozostałe części roślin,
zakonserwowane cukrem (odsączone, lukrowane lub kandyzowane)
2007 D emy, galaretki owocowe, marmolady, przeciery i pasty owocowe lub
orzechowe, otrzymane przez gotowanie, nawet zawierające dodatek cukru lub
innej substancji słodzącej:
–
Pozostałe:
2007 99
– – Pozostałe:
− − − O zawartości cukru przekraczającej 30% masy:
2007 99 10
− − − − Przecier i pasta, ze śliwek, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości
netto przekraczającej 100 kg, do przetwórstwa przemysłowego
2007 99 20
− − − − Przecier i pasta, z kasztanów
2008
Owoce, orzechy i pozostałe jadalne części roślin, inaczej przetworzone lub
zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji
słodzącej, lub alkoholu, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone:
− Orzechy, orzeszki ziemne i pozostałe nasiona, nawet zmieszane razem:
2008 19
− − Pozostałe, włącznie z mieszankami
2008 20
− Ananasy
2008 30
− Owoce cytrusowe:
− − Zawierające dodatek alkoholu:
− − − O zawartości cukru przekraczającej 9% masy:
2008 30 11
− − − − O rzeczywistej masowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 11,85 % mas
2008 30 19
− − − − Pozostałe
– – – Pozostałe:
CE/BA/Załącznik/pl 165
Dokumenty związane z tym projektem:
- 2247 › Pobierz plik