eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoAkty prawneProjekty ustaw › Rządowy projekt ustawy o ratyfikacji Układu o stabilizacji i stowarzyszeniu między Wspólnotami Europejskimi i ich państwami członkowskimi, z jednej strony, a Bośnią i Hercegowiną, z drugiej strony, sporządzonego w Luksemburgu dnia 16 czerwca 2008 r.

Rządowy projekt ustawy o ratyfikacji Układu o stabilizacji i stowarzyszeniu między Wspólnotami Europejskimi i ich państwami członkowskimi, z jednej strony, a Bośnią i Hercegowiną, z drugiej strony, sporządzonego w Luksemburgu dnia 16 czerwca 2008 r.

projekt dotyczy: pogłębienia i przyspieszenia integracji Bośni i Hercegowiny z Unią Europejską, co jest istotnym elementem realizacji perspektywy europejskiej dla państw Bałkanów Zachodnich

  • Kadencja sejmu: 6
  • Nr druku: 2247
  • Data wpłynięcia: 2009-08-10
  • Uchwalenie: Projekt uchwalony
  • tytuł: o ratyfikacji Układu o stabilizacji i stowarzyszeniu między Wspólnotami Europejskimi i ich państwami członkowskimi, z jednej strony, a Bośnią i Hercegowiną, z drugiej strony, sporządzonego w Luksemburgu dnia 16 czerwca 2008 r.
  • data uchwalenia: 2009-09-24
  • adres publikacyjny: Dz.U. Nr 202, poz. 1549

2247


Kod CN
Wyszczególnienie
1503 00
Stearyna smalcowa, olej smalcowy, oleostearyna, oleina i olej łojowy,
nieemulgowane lub niezmieszane, lub nieprzygotowane inaczej

1507
Olej sojowy i jego frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie
1509
Oliwa i jej frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie
1510 00
Pozostałe oleje i ich frakcje, otrzymywane wyłącznie z oliwek, nawet rafinowane,
ale niemodyfikowane chemicznie, włącznie z mieszaninami tych olejów lub ich
frakcji z olejami lub frakcjami objętymi pozycją 1509

1512
Olej z nasion słonecznika, z krokosza balwierskiego lub z nasion bawełny i ich
frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie

1514
Olej rzepakowy, rzepikowy lub gorczycowy oraz ich frakcje, nawet rafinowane,
ale niemodyfikowane chemicznie

1515 Pozostałe ciekłe tłuszcze i oleje roślinne (włącznie z olejem jojoba) i ich frakcje,
nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie:

− Olej z nasion tytoniu i jego frakcje:
1515 21
− − Olej surowy
1515 29
− − Pozostałe
1516 Tłuszcze i oleje, zwierzęce lub roślinne i ich frakcje, częściowo lub całkowicie
uwodornione, estryfikowane wewnętrznie, reestryfikowane lub elaidynizowane,
nawet rafinowane, ale dalej nieprzetworzone:

1516 20
− Tłuszcze i oleje, roślinne i ich frakcje:

– – Pozostałe:
1516 20 91
− − − W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg

– – – Pozostałe:
1516 20 95
− − − − Olej rzepikowy, lniany, rzepakowy, słonecznikowy, illipe, karite, makore,
toloucouna lub babassu, do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych
ni produkcja artykułów spo ywanych przez ludzi


− − − − Pozostałe:
1516 20 96
− − − − − Olej z orzeszków ziemnych, z nasion bawełny, sojowy lub
słonecznikowy; pozostałe oleje zawierające mniej ni 50 % masy wolnych
kwasów tłuszczowych oraz z wyłączeniem olejów z nasion palmowych, illipe,
kokosowego, rzepikowego, rzepakowego lub copaiba

1516 20 98
− − − − − Pozostałe

CE/BA/Załącznik/pl 161

Kod CN
Wyszczególnienie
1517
Margaryna; jadalne mieszaniny lub produkty z tłuszczów lub olejów,
zwierzęcych lub roślinnych, lub z frakcji ró nych tłuszczów lub olejów, z
niniejszego działu, inne ni jadalne tłuszcze lub oleje lub ich frakcje, objęte
pozycją 1516:

1517 10
− Margaryna, z wyłączeniem margaryny płynnej:
1517 10 90
– – Pozostałe
1517 90
– Pozostałe:

– – Pozostałe:
1517 90 91
− − − Oleje roślinne, ciekłe, zmieszane
1517 90 99
– – – Pozostałe
1518 00
Tłuszcze i oleje, zwierzęce lub roślinne i ich frakcje, gotowane, utlenione,
odwodnione, siarkowane, napowietrzane, polimeryzowane przez ogrzewanie w
pró ni lub w gazie obojętnym, lub inaczej modyfikowane chemicznie, z
wyłączeniem objętych pozycją 1516; niejadalne mieszaniny lub produkty z
tłuszczów lub olejów, zwierzęcych lub roślinnych, lub z frakcji ró nych tłuszczów
lub olejów z niniejszego działu, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone:


– Oleje roślinne, ciekłe, zmieszane, do zastosowań technicznych lub
przemysłowych innych ni produkcja artykułów spo ywanych przez ludzi:

1518 00 31
− − Surowe
1518 00 39
– – Pozostałe
1602 Pozostałe mięso, podroby lub krew, przetworzone lub zakonserwowane:
1602 90
− Pozostałe, włącznie z przetworami z krwi dowolnych zwierząt:
1602 90 10
− − Przetwory z krwi dowolnych zwierząt

– – Pozostałe:
1602 90 31
− − − Z dziczyzny lub z królików
1602 90 41
− − − Z reniferów

– – – Pozostałe:

− − − − Pozostałe:

− − − − − Pozostałe:

− − − − − − Z owiec lub z kóz:

− − − − − − − Niepoddane obróbce cieplnej; mieszanki poddanego obróbce
cieplnej mięsa lub podrobów z niepoddanym obróbce cieplnej mięsem lub
podrobami:


CE/BA/Załącznik/pl 162

Kod CN
Wyszczególnienie
1602 90 72
− − − − − − − − Z owiec
1602 90 74
− − − − − − − − Z kóz

− − − − − − − Pozostałe:
1602 90 76
− − − − − − − − Z owiec
1602 90 78
− − − − − − − − Z kóz
1602 90 98
− − − − − − Pozostałe
1603 00
Ekstrakty i soki, z mięsa, ryb lub skorupiaków, mięczaków lub pozostałych
bezkręgowców wodnych

1702 Pozostałe cukry, włącznie z chemicznie czystymi: laktozą, maltozą, glukozą i
fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe niezawierające dodatku środków
aromatyzujących lub barwiących; miód sztuczny, nawet zmieszany z miodem
naturalnym; karmel:

1702 20
− Cukier klonowy i syrop klonowy:
1702 20 10
− − Cukier klonowy w postaci stałej, zawierający dodatki środków
aromatyzujących lub barwiących

1702 90
− Pozostałe, włącznie z cukrem inwertowanym i innymi cukrami oraz
mieszankami syropów cukrowych, zawierającymi w stanie suchym 50 % masy
fruktozy:

1702 90 30
− − Izoglukoza
1703 Melasy
powstałe z ekstrakcji lub rafinacji cukru
2001
Warzywa, owoce, orzechy i pozostałe jadalne części roślin, przetworzone lub
zakonserwowane octem lub kwasem octowym:

2001 90
– Pozostałe:
2001 90 10
− − Ostry sos z mango
2001 90 65
− − Oliwki
2001 90 91
− − Owoce tropikalne i orzechy tropikalne

CE/BA/Załącznik/pl 163

Kod CN
Wyszczególnienie
2002
Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej ni octem lub kwasem
octowym:

2002 10
− Pomidory, całe lub w kawałkach
2002 90
– Pozostałe:

− − O zawartości suchej masy mniejszej ni 12 % masy:
2002 90 11
− − − W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg
2002 90 19
− − − W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg

− − O zawartości suchej masy nie mniejszej ni 12 % masy, ale nie większej ni
30 % masy:

2002 90 31
− − − W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg

− − O zawartości suchej masy większej ni 30% masy:
2002 90 91
− − − W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg
2002 90 99
− − − W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg
2003
Grzyby i trufle, przetworzone lub zakonserwowane inaczej ni octem lub
kwasem octowym:

2003 20 00
− Trufle
2004 Pozostałe warzywa przetworzone lub zakonserwowane inaczej ni octem lub
kwasem octowym, zamro one, inne ni produkty objęte pozycją 2006:
2004 10
− Ziemniaki:
2004 10 10
− − Poddane obróbce cieplnej, inaczej nieprzetworzone

– – Pozostałe:
2004 10 99
– – – Pozostałe
2004 90
− Pozostałe warzywa i mieszanki warzywne:
2004 90 30
− − Kapusta kwaszona, kapary i oliwki

− − Pozostałe, włączając mieszanki:
2004 90 91
− − − Cebule, gotowane, inaczej nieprzetworzone

CE/BA/Załącznik/pl 164

Kod CN
Wyszczególnienie
2005 Pozostałe warzywa przetworzone lub zakonserwowane inaczej ni octem lub
kwasem octowym, niezamro one, inne ni produkty objęte pozycją 2006:
2005 60 00
− Szparagi
2005 70
− Oliwki

− Pozostałe warzywa i mieszanki warzywne:
2005 99
– – Pozostałe:
2005 99 20
− − − Kapary
2005 99 30
− − − Karczochy
2006 00
Warzywa, owoce, orzechy, skórki z owoców i pozostałe części roślin,
zakonserwowane cukrem (odsączone, lukrowane lub kandyzowane)

2007 D emy, galaretki owocowe, marmolady, przeciery i pasty owocowe lub
orzechowe, otrzymane przez gotowanie, nawet zawierające dodatek cukru lub
innej substancji słodzącej:


Pozostałe:
2007 99
– – Pozostałe:

− − − O zawartości cukru przekraczającej 30% masy:
2007 99 10
− − − − Przecier i pasta, ze śliwek, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości
netto przekraczającej 100 kg, do przetwórstwa przemysłowego

2007 99 20
− − − − Przecier i pasta, z kasztanów
2008
Owoce, orzechy i pozostałe jadalne części roślin, inaczej przetworzone lub
zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji
słodzącej, lub alkoholu, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone:


− Orzechy, orzeszki ziemne i pozostałe nasiona, nawet zmieszane razem:
2008 19
− − Pozostałe, włącznie z mieszankami
2008 20
− Ananasy
2008 30
− Owoce cytrusowe:

− − Zawierające dodatek alkoholu:

− − − O zawartości cukru przekraczającej 9% masy:
2008 30 11
− − − − O rzeczywistej masowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 11,85 % mas
2008 30 19
− − − − Pozostałe

– – – Pozostałe:

CE/BA/Załącznik/pl 165
strony : 1 ... 10 ... 50 ... 59 . [ 60 ] . 61 ... 70 ... 110 ... 182

Dokumenty związane z tym projektem:



Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Akty prawne

Rok NR Pozycja

Najnowsze akty prawne

Dziennik Ustaw z 2017 r. pozycja:
1900, 1899, 1898, 1897, 1896, 1895, 1894, 1893, 1892

Monitor Polski z 2017 r. pozycja:
938, 937, 936, 935, 934, 933, 932, 931, 930

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: