eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawoNieustraszeni Pogromcy Serników › Re: Nieustraszeni Pogromcy Serników
  • Date: Fri, 25 Jan 2013 09:26:29 +0100
    From: Andrzej Lawa <a...@l...SPAM_PRECZ.com>
    User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.9.2.17) Gecko/20110414
    SUSE/3.1.10 Lightning/1.0b3pre Thunderbird/3.1.10
    MIME-Version: 1.0
    Newsgroups: pl.soc.prawo
    Subject: Re: Nieustraszeni Pogromcy Serników
    References: <kds6te$vl9$1@node1.news.atman.pl> <5101a6c3$1@news.home.net.pl>
    <510221a0$0$26690$65785112@news.neostrada.pl>
    In-Reply-To: <510221a0$0$26690$65785112@news.neostrada.pl>
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    NNTP-Posting-Host: 193.35.41.161
    Message-ID: <510241b6$1@news.home.net.pl>
    X-Trace: news.home.net.pl 1359102390 193.35.41.161 (25 Jan 2013 09:26:30 +0100)
    Organization: home.pl news server
    Lines: 18
    X-Authenticated-User: a...@p...pl
    Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
    atman.pl!wsisiz.edu.pl!plix.pl!newsfeed2.plix.pl!217.153.128.51.MISMATCH!nf1.ip
    artners.pl!ipartners.pl!news.home.net.pl!not-for-mail
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.soc.prawo:714146
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 25.01.2013 07:09, Jacek pisze:
    >>
    >> Czytaj uważniej - chodziło o sprzedawanie nieprzebadanych ciast.
    > Ciasta mają to do siebie, że się je piecze w wysokiej temperaturze.

    Upiekę ci zapiekankę grzybową ze sromotników... Zjesz? ;->

    > Tu nie ma zagrożenia salmonella, czy czymś takim, to nie tatar, ani
    > sałatka z majonezem, więc zagrożenia tu nie widzę poza zagrożeniem

    Są inne zagrożenia (patrz wyżej), a poza tym PO upieczeniu też może
    dojść do skażenia lub rozkładu (źle przechowywany sernik, krem,
    zapleśnienie).

    Można polemizować, czy zasadne jest kontrolowanie tego przez państwo,
    czy też można pójść na żywioł... ale bezdyskusyjne jest to, że żywność
    należy szykować z odpowiednich składników, w odpowiednich warunkach i
    odpowiednio potem ją przechowywać. Czyli jest czego pilnować.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1