eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawośladowe ilości soi, mela i ... › Re: śladowe ilości soi, mela i ...
  • Data: 2009-11-09 11:51:58
    Temat: Re: śladowe ilości soi, mela i ...
    Od: mvoicem <m...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    (09.11.2009 11:49), Papa Smerf wrote:
    > w składzie cukru waniliowego znajduje się notka że produkto może
    > zawierać śladowe ilości soi, mleka, ortzecuf arachodiwych i czegoś tam,
    > dodam że nie jest to żaden naturalny cukier waniliowy, tylko sama
    > chemia, czyli sztuczny cukier z buraka i jakaś chemia zamiast wanili,
    > więc że to świństwo to wiem, ale nie mam pojęcia skąd tam miały by się
    > znaleźć owe produkty?:O)
    > podobnie jest z załą masą produktuf spożyfczych, dodatkowo podają notki
    > typu: "nie zawiera sztucznych konserwantuf" gdy oczywiste jestt że je
    > zwiera, często na tym samym produkcie piszą że jest biodegradowalny,
    > albo nieszkodliwy dla zdrowia, a puźniej już tego nie piszą a produkt
    > jest ten sam, czy po prostu już nie mają prawa tak pisać?
    >
    > oczywiste jest dla mnei że to zwykła kłamstwo, a jak kłamstwo to wiadomo
    > że chodzi o "prawo" więc ktoś się może orientuje o co tak naprawdę w tym
    > chodzi?:O)

    Ty najpierw sprawdz czy to jest rzeczywiście cukier waliliowy.

    Ja cukru waniliowego nie widziałem w handlu od ohohoo (w sumie nie wiem
    czy kiedykolwiek widziałem). Zawsze jest to cukier wanilinowy.

    p. m.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1