eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawośladowe ilości soi, mela i ... › Re: śladowe ilości soi, mela i ...
  • Data: 2009-11-09 10:52:15
    Temat: Re: śladowe ilości soi, mela i ...
    Od: Kapsel <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Mon, 9 Nov 2009 11:49:24 +0100, Papa Smerf napisał(a):

    > w składzie cukru waniliowego znajduje się notka że produkto może zawierać
    > śladowe ilości soi, mleka, ortzecuf arachodiwych i czegoś tam, dodam że nie
    > jest to żaden naturalny cukier waniliowy, tylko sama chemia, czyli sztuczny
    > cukier z buraka i jakaś chemia zamiast wanili, więc że to świństwo to wiem,
    > ale nie mam pojęcia skąd tam miały by się znaleźć owe produkty?:O)
    > podobnie jest z załą masą produktuf spożyfczych, dodatkowo podają notki
    > typu: "nie zawiera sztucznych konserwantuf" gdy oczywiste jestt że je
    > zwiera, często na tym samym produkcie piszą że jest biodegradowalny, albo
    > nieszkodliwy dla zdrowia, a puźniej już tego nie piszą a produkt jest ten
    > sam, czy po prostu już nie mają prawa tak pisać?
    >
    > oczywiste jest dla mnei że to zwykła kłamstwo, a jak kłamstwo to wiadomo że
    > chodzi o "prawo" więc ktoś się może orientuje o co tak naprawdę w tym
    > chodzi?:O)

    Ze "śladowymi ilościami" to zapewne biega o alergików - niektórzy są mocno
    uczuleni na jakieś produkty i nawet mała drobina orzechów może im
    zaszkodzić. Stąd jeśli w fabryce gdzie robią ten cukier, obok przetwarzane
    są orzechy, to się pisze, żeby się nikt nie przyczepił w razie wypadku.

    Ale za powyższe nie dam sobie głowy uciąć, bo to nie są informacje z
    pierwszej ręki ;)

    --
    Kapsel
    http://kapselek.net
    kapsel(malpka)op.pl

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1