eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawoNiechciana korespondencja › Re: Niechciana korespondencja
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
    -for-mail
    From: "Baloo" <n...@o...eu>
    Newsgroups: pl.soc.prawo
    Subject: Re: Niechciana korespondencja
    Date: Thu, 23 Jul 2009 11:43:30 +0200
    Organization: http://onet.pl
    Lines: 27
    Message-ID: <h49bct$b4i$1@news.onet.pl>
    References: <1...@b...poznan.pl> <h3vh83$e00$2@news.onet.pl>
    <h3vv3m$3im$1@inews.gazeta.pl> <h4000b$k61$1@news.onet.pl>
    <4...@n...home.net.pl> <4a655e5c$1@news.home.net.pl>
    <4a656d47$1@news.home.net.pl> <h442jp$g43$1@news.onet.pl>
    <4...@n...home.net.pl> <h44krf$4n9$1@news.onet.pl>
    <4a65ec4a$1@news.home.net.pl> <h44rll$lsa$1@news.onet.pl>
    <4a65ff71$1@news.home.net.pl> <h457eb$lct$1@news.onet.pl>
    <4a66c367$1@news.home.net.pl> <h46gvs$98g$1@news.onet.pl>
    <4a66e284$1@news.home.net.pl> <h46rul$c1h$1@news.onet.pl>
    <4a68153c$1@news.home.net.pl> <h497qe$vq$1@news.onet.pl>
    <h498r5$3qp$1@news.onet.pl> <k...@c...fuw.edu.pl>
    NNTP-Posting-Host: host-81-190-65-126.gdynia.mm.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: news.onet.pl 1248342237 11410 81.190.65.126 (23 Jul 2009 09:43:57 GMT)
    X-Complaints-To: n...@o...pl
    NNTP-Posting-Date: Thu, 23 Jul 2009 09:43:57 +0000 (UTC)
    In-Reply-To: <k...@c...fuw.edu.pl>
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6001.18000
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6001.18049
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.soc.prawo:600592
    [ ukryj nagłówki ]

    "Michal Jankowski" <m...@f...edu.pl> napisał

    > Faktem jest, ze kiedys byly soki 100% i soki, a teraz sa soki 100% i
    > nektary, i smak tych drugich wraz ze zmiana nazwy sie zmienil.

    Ale nigdy nie było soków porzeczkowych 100%.

    > Teraz jest powiedzmy 20-25%,

    Dla porzeczki minimalnie 25% wsadu w produkcie.

    > A przeciez jest do pomyslenia napoj zrobiony z
    > soku porzeczkowego 100% plus cukier (bo sam taki sok bylby faktycznie
    > za kwasny) bez rozrzedzania woda.

    Bez dodatku wody?
    Musiałbyś w takim przypadku nasypać tego cukru naprawdę dużo, dużo więcej,
    żeby nie wykręcało paszczy, więc wyszedłby ulepek, syrop po prostu.

    > PS. Nie rozumiem tamtej strony. Raz pisza, ze ekstraktu ma byc "min
    > 10%", a raz, ze "minimalna zawartosc skladnika owocowego" to 25%. To
    > nie jest to samo?

    Bo co innego oznacza ekstrakt refraktometryczny w samym owocu (w zależności
    od gatunku, który jest bardziej czy mniej wydajny), a co innego zawartość
    tego ekstraktu w produkcie.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1