eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawo › Kilka podstawowych pytan o certyfikacje
Ilość wypowiedzi w tym wątku: 1

  • 1. Data: 2004-02-17 13:22:23
    Temat: Kilka podstawowych pytan o certyfikacje
    Od: "Mateusz Dr" <n...@w...pl>

    Witam!


    1.Jakie systemy cefrtyfilacyjne staja sie u nas, w zwiazku z wejsciem do UE,
    obligatoryjne dla przedsiebiorcow z branzy zywnosciowej?


    2.Szukam podstawy prawnej do obligatoryjnosci wprowadzenia HACCP przez
    przetworcow artykolow spozywczych i przede wszystkim zwolnien (wylaczen) od
    tego obowiazku (podmiotowych lub przedmiotowych).


    3.Czy producenci ktorzy sprzedaja swoje towary jedynie regionalnie sa
    uznawani za wprowadzajacych towary na "wspolny rynek"?


    4. Na jakiej zasadzie moze powstac nowa organizacja certyfikujaca o
    znaczeniu ponad marketingowo - ekonomicznym tzn. takze prawnym, ktorej
    certyfikaty daja pewne uprawnienia lub uszczuplaja obowiazkow w sferze prawa
    publicznego,administracyjnego?
    O ile mi wiadomo Europejska Organizacja ds. Badań i Certyfikacji (EOBC)
    zajmuje sie certyfikatami doborowolnymi, ktorych zdobycie wywoluje pewne
    skutki publiczne np. ogranicza konieczność stosowania wielu narodowych
    znaków certyfikacji.

    bardzo prosze o kazdy odzew, pilna sprawa
    pozdrawiam serdecznie
    mdr




strony : [ 1 ]


Szukaj w grupach

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1