eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrawoGrupypl.soc.prawochinska pomidorowa samorobna › chinska pomidorowa samorobna
  • Data: 2002-06-29 19:56:08
    Temat: chinska pomidorowa samorobna
    Od: <m...@h...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Pierwszy raz zrobilam, chociaz sie zaprzysiegalam, ze tylko od chinczyka
    nigdy zadnej innej. Ale mialam pecha, zostalo mi pol garnka rosolku kurzego.
    No przeciez nie wyleje...
    Pokroilam 2 persi na paseczki i dorobilam rosolku z mysla, zeby tam kawalki
    mieska byly. Wlalam duzo plynnych przetartych pomidorow, tak zeby bylo
    geste. No i przyszlo przyprawiac: 2 lyzki imbiru w syropie, ktorego
    oczywiscie nie mialam, wiec szczodrze sypnelam pudrem, chlust sosu sojowego,
    2 lyki brazowego cukru, szczypta cayenne (dalam 3 i zalowalam), no i
    oczywiscie kielki tauge. Podgrzalam i wyszla prawie chinska zupka...

    Pozdrawiam ochotnikow
    ******
    m-gosia
    ******


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1